Welzijn Rijnwaarden start eigen Repair Café in Spijk
Welzijn Rijnwaarden hield op donderdag 26 november het eerste Repair Café van Rijnwaarden. In Dorpshuis De Spieker aan de Willibrordusweg 1a in Spijk kon iedereen van 14.00 tot 16.00 uur terecht om hun kapotte spulletjes te laten repareren.

Vrijwillige reparateurs stonden klaar met gereedschap en materialen. Bezoekers konden samen aan de slag met onder meer kapotte broodroosters, lampjes, föhns, kleding, fietsen en speelgoed. Welzijn Rijnwaarden wil zo de afvalberg verkleinen en tegelijk mensen bij elkaar brengen.

Feestelijke opening van ons nieuwe Steunpunt Lobith/Tolkamer
Op 1 april opende wij ons nieuwe Steunpunt Lobith / Tolkamer. Vanaf nu bent u elke woensdag van 10.00 tot 12.00 uur van harte welkom in het Steunpunt.

Alle vragen over wonen, welzijn en zorg of persoonlijke vragen kunt u er kwijt. De steunpunten zijn dé ontmoetingsplek om even te kletsen of een kop koffie te drinken. Ook mensen die iemand verzorgen – de mantelzorgers – kunnen daar even langs gaan om te praten en een luisterend oor te vinden voor hun ervaringen en vragen. Kijk voor foto's van deze feestelijke opening >>

Gezamelijk eten

Deze activiteit waarbij vrijwilligers koken is voor alle steunpunten- bezoekers toegankelijk. Het gezamenlijk project eten wordt in steunpunt Pannerden en steunpunt Herwen gedaan. In Pannerden is er één keer per maand een eten activiteit met een gemiddelde deelname van 10 personen en in steunpunt Herwen één keer per kwartaal met gemiddeld 45 personen.gezamelijk project eten