Voor 50 plussers is het belangrijk om meer te bewegen. Reden voor Welzijn Rijnwaarden om veel bewegen activiteiten te hebben in alle dorpen. En dankzij de subsidie van de Gemeente Rijnwaarden kunnen we deze activiteiten spotgoedkoop aanbieden.

Meer Bewegen kan op vier manieren:
• Gymnastiek in een groep, oefeningen en bewegen op muziek
• Gymnastiek speciaal (op de stoel), voor ouderen die zich niet zo
  goed meer kunnen bewegen.
• Volksdansen, voor alle mensen uit Rijnwaarden, wordt gehouden
  in Pannerden.

Bewegen is gezond voor lichaam en geest
Steeds meer onderzoek toont aan dat bewegen erg belangrijk is, veel ziektes komen minder voor bij mensen die aan bewegen doen. Maar ook geestelijk is bewegen heel erg goed, het gaat depressie tegen en mensen voelen zich opgewekt als ze aan bewegen hebben gedaan. Sociaal is het belangrijk, omdat je wekelijks een groep mensen tegen komt. Vaak wordt er met de groep koffie gedronken en bijgepraat.

Wat gebeurt er met de gym?
Balspel, co÷rdinatie oefeningen, vaardigheid in bewegen en lopen, leren samenwerken met elkaar, creativiteit (zelf iets bedenken), geheugentraining, ontspanningsoefeningen, oefeningen op muziek, badminton, heel afwisselend dus.

Wat kost het?
Het meer bewegen seizoen is van september t/m juni, dus 10 maanden. Voor deelname betaalt u 10 keer een maandelijkse bijdrage:

Gymnastiek € 7,25 per maand
Volksdansen € 8,25 per maand

Voor mensen met een minimum inkomen heeft de gemeente Rijnwaarden een reductieregeling waarmee ook Meer Bewegen kan worden betaald.

Meer informatie
Als u meer informatie wilt kunt u van maandag t/m donderdag van 9.00 -12.00 uur bellen met:

Welzijn Rijnwaarden
Markt 8, 6915 AH Lobith
Telefoon: (0316) 54 28 90
Contactpersoon: Anneke Hendriks
Email:annekehendriks@welzijnrijnwaarden.nl